Blegning

Blegning

Gule tænder kan blive hvidere

Med årene bliver tænderne mørkere i farven, men med en blegning kan man i mange tilfælde genskabe tændernes oprindelige farve.

Inden blegningen er det meget vigtigt at dine tænder undersøges for evt. huller eller utætte fyldninger. Blegningen foregår ved hjælp af en skinne der ilægges blegegel. Skinnen bruges 1½-2 timer hver dag i en periode på 7-14 dage.

Fakta om blegning

  • Hvor længe holder resultatet?

    Producenten lover os generelt 3-5 års holdbarhed.

    Dette kan dog variere efter forbruget af tobak, rødvin og din evne til at renholde tænderne.

  • Hvad med fyldninger og kroner på tænderne?

    Som udgangspunkt vil fyldninger og kroner ikke blive hvidere, og det kan være nødvendigt efter behandlingen af skifte eller modificere nogle fyldninger.

    Mindre, nyere plastfyldninger har dog ofte en translusens (gennemtrænge-lighed for lys) som gør, at de i et vist omfang tager farve af den hvidere tand.

    Er du i tvivl om dette, tal med tandplejeren eller tandlægen herom inden blegningen.

  • Er blegning sikkert nok?

    Grundig forskning og undersøgelser viser, at blegning foretaget under kontrollerede forhold af uddannet personale, er uden risici.

    Klinikblegning anses af mange tandlæger for at være den mest effektive og mest sikre kosmetiske behandling, der kan tilbydes overhovedet!

    Nogle ganske få af vores patienter oplever øget følsomhed i tænderne. Symptomerne forsvinder dog typisk 1- 3 dage efter behandlingen.

  • Hvordan virker tandblegning?

    Farvede molekyler trænger dagligt ind i tænderne fra rygning, samt det vi spiser og drikker. Disse farvede molekyler ophobes og efterhånden bliver tænderne misfarvede.

    Tandblegning fungerer ved at 15% carbamid peroxid nedbryder de farvede molekyler som kaffe, te, rygning, rødvin m.m. efterlader i tænderne, til mindre farveløse molekyler.

Kontakt os / bestil tid