Parodontose

Parodontose

Parodontose kan bremses, - men det er vigtigt at behandlingen starter så tidligt som muligt, efter at diagnosen er stillet.

Inflamatorisk (betændelses) sygdom

Ofte mærker man ikke til sygdommen før tænderne bliver løse eller når hævelse og tandpine hyppigere og hyppigere genere. Da kan det allerede være for sent at redde tanden.

Vi kontrollerer ved alle undersøgelser alle tænder for paradontose. Opdages sygdommen i tide, kan den behandles, og tænderne blive raske. Det er en af grundene til at regelmæssig tandpleje er så vigtig.

Tandkødsbetændelse er én af de hyppigst forekommende sygdomme hos mennesker og er en infektionssygdom, som er forårsaget af de bakterier, der sidder på tænderne og tandkødet.

Når bakteriebelægningerne og tandsten fjernes og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen.

Sunde Taender
Tandkodsbetaendelse

Sundt tandkød og tandkødsbetændelse hos samme patient

Hvis bakterier og tandsten ikke fjernes, kan bakterierne starte nedbrydningsprocesser af tandkød og knoglen omkring tænderne og nu er sygdommen blevet til parodontitis.

Det er det enkelte menneskes modtagelighed, der er afgørende for hvor hurtigt og hvor alvorligt, der udvikles parodontitis.

Daglig optimal mundhygiejne er det vigtigste for at undgå at få parodontitis og for behandlingen af sygdommen.

På klinikken vil du få at vide om du har parodontitis og hvor alvorligt og hvilken behandling, der passer til dig.

For de fleste mennesker kan parodontitis stabiliseres med dyb tandrensning i de angrebne tandkødslommer og efterfølgende vedligeholdelses-tandrensninger.

For nogle få skal der opereres omkring de værst angrebne tænder, således at de lettere kan holdes rene fremover.

Ved hver undersøgelse kontrollerer din tandlæge eller tandplejer for parodontitis, da det er vigtigt at parodontitis opdages og behandles i tide, specielt ved unge mennesker.

Parodontitis er en for-resten-af-livet sygdom, der skal tages alvorligt, men med hjælp fra tandlæge og tandplejer kan nedbrydningprocesserne af knoglen omkring tænderne stoppes.

Hvor fremskreden sygdommen er, kan ses på røntgenbilleder

Tandkodsbetaendelse Rongen 1
Tandkodsbetaendelse Rongen 2

Røntgenbilleder af tænder med normalt fæste og tænder med fæstetab.
Billederne er taget med fem års mellemrum af den samme patient.

Kontakt os / bestil tid